شاید از گذشته تا به امروز وجود خال ها در صورت یک رکن زیبایی محسوب میشد و در اشعار شعرای بزرگی مثل حافظ و سعدی همواره تمجید میشد. اما در مقابل بعضی خال های بزرگ و گوشتی نه تنها هیچ زیبایی ندارند بلکه نماد زشتی و گریم دائمی برای جادوگرها استفاده میشوند. به همین دلیل حذف این گونه خال ها لطافت و مهربانی چهره را تا حد زیادی افزایش میدهد. خال برداری صورت با لیزر بهترین روش برای این کار است.
در ادامه تمامی زوایا و روش های حذف خال های مزاحم صورت را توضیح میدهیم تا بتوانید بهترین راه ها و روش های این کار را بشناسید و انتخاب آگاهانه ای داشته باشید.
خال های صورت و بدن
خال های بدن اغلب از تجمع سول های رنگ دانه ای به نام ملانوسیت ایجاد میشوند. چون درون ملانوسیت ماده ملانین وجود دارد باعث رنگی شدن خال ها میشود.
گاهی هم این تجمع به حدی زیاد میشود که باعث بالا آمدن ناحیه مورد نظر نیز میشود که به آن خال گوشتی میگویند.
خال ها انواع مختلفی دارند:
خال های بد خیم
این خال های نگران کننده باعث ایجاد سرطان شدید پوست میشوند. اغلب خال هایی که لبه های نامنظم دارند ممکن است خال بدخیم باشد.
خال های خوش خیم
خال های خوش خیم فراوان ترین نوع خال است. انواع مختلف خوش خیم عبارتند از :
خالهای سطحی
این خال ها معمولا دو سال بعد از تولد به وجود می آیند و کاملا بی ضرر هستند. این خال ها خوشه ای از سلول های خال هستد که کنار هم قرار میگیرند و اغلب در مرکز کمی برجسته میشوند. سطح آن ها ممکن است صاف یا ناهموار باشد و رنگ آنها از قهوه ای روشن تا مشکی متغیر است.
خالهای عمقی
این خال ها برآمده و اغلب گنبدی شکل هستند این خال ها در لایه های درم پوست وجود دارند این خال ها ممکن است رنگی و یا به رنگ پوست باشند و شکل آن ها ممکن است صاف، چروکیده و یا زگیل مانند است.
خالهای ماه گرفتگی یا مادرزادی
این خال ها قبل از تولد به وجود می آیند و بعد از آن ایجاد نمیشود. این خال ها معمولا سطح صاف و تختی دارند و به رنگ قهوه ای تا مشکی و یا قرمز وجود دارند. ممکن است قطر این خال ها تا 20 سانتی متر هم برسد
خوشبختانه این خال ها خوش خیم هستند اما پایش مداوم آن ها کاملا ضروری است.
خال اسپایلوس
ای خال ها یک لکه قهوه ای هستند که روی آن نقاط تیره تری وجود دارد. اندازه آن نیز ممکن است تا 20 سانتی متر برسد.
خالهای آبی
این خال چون در عمق پوست قرار دارند معمولا به رنگ آبی دیده میشوند. و معمولا بزرگتر از 6 سانتی متر نمیشوند.
خالهای اسپیتز
این خال ها عموما صورتی هستن و بر روی سر کودکاان و نوجوانان ظاهر میشوند
خال های خوش خیم و بد خیم
همن طور که گفتیم خال ها به صورت خوش خیم و بدخیم طبقه بندی میشوند.
خال های بد خیم از نوع خال های دردسرسازی هستند که خوشبختانه تعداد آنها کم است. اما متاسفانه خال های بدخیم باعث ایجاد سرطان پوست میشود که از جمله نگران کننده ترین سرطان های پوست است.
خال های خوش خیم اما همان خال های معمولی است که اغلب افراد در بدن خود دارند. البته ممکن است که خال های خوش خیم در آینده به بدخیم تبدیل شوند به همین دلیل نیاز است که آن ها را به صورت مداوم پایش کنیم.
انواع خالهایی که ممکن است بدخیم شوند:
- شکل نامنظم یا مرزهای نامنظم دارند (مثلا یک دایره کامل نیستند و بیشتر شبیه یک لکهاند)
- بافت غیرعادی و نامنظمی دارند (مثلاً حالت دانه دانه)
- اندازه آنها به مرور زمان تغییر میکند.
- ممکن است رنگشان نیز به مور تغییر کند.
روش های از بین بردن خال های صورت و زگیل و میخچه
از زمان های گذشته روش های متعددی برای از بین بردن خال ها وجود دارد که در اینجا به تشریح آن ها و همچنین مزایا و معایب هرکدام میپردازیم:
سوزاندن خال
سوزاندن خال تقریبا اولین شیوه و قدیمی ترین روش از بین بردن خال های گوشتی است. در این روش به کمک ایجاد گرما خال را میسوزانند اما اگر فردی که آن را انجام میدهد تبحر کافی نداشته باشد میتواند باعث ایجاد فروتگی در جای خال شود.
برداشتن خال و زگیل و میخچه با نیتروژن مایع
در این روش به وسیله دستگاه کرابوتراپی ضایعه موردنظر را منجمد و آن را جدا میکنند.
برداشتن خال و زگیل و میخچه با لیزر
این روش از بهترین و جدیدترین روش های از بین بردن خال است. خال برداری صورت با لیزر بدون زخم و جراحت انجام میگیرد و به سرعت نتیجه را نمایش میدهد. البته این روش برای خال های بسیار بزرگ و گوشتی زیاد مناسب نیست و بیشتر برای خال های هموار به کار میرود.
خال برداری صورت با لیزر باید حتما توسط پزشک متخصص صورت بگیرد از این رو از مراجعه به مراکز غیرپزشکی به شدت خودداری کنید
لیزر بهترین راه درمان خال ها
لیزر ها در گذشته قادر نبودند به اندازه کافی در پوست نفوذ کنند و در نتیجه از بین بردن کامل خال ها امکان پذبر نبود اما اموزه با پیشرفت علم پزشک لیزر ها جایگاه خود را در زیبایی به طور کامل اثبات کرده اند.
یکی از بهترین و ایمن تری روش های خال برداری صوررت با لیزر است. چون این روش کاملا غیر تهاجمی و بدون خون ریزی و جراحت است و امکان انتقال عفونت در این روش به صفر رسیده است.
همانطور که گفتیم سالم ترین روش حذف خال ها به وسیله لیزر است و مدت زمن آن حداکثر سی دقیقه طول میکشد. لیزر یک راه حل عالی برای افرادی است که نمیخواهند زیر تیغ جراحی بروند چون جراحی هم هزینه بالایی را به شما متحمل میکند و هم باعث ایجاد اسکار و زخم میشود.
هیچ عوارضی بعد از خال برداری صورت با لیزر برای شما ایجاد نخواهد شد و خبری از ایجاد چاله و اسکار نیست. از دیگر مزایای خال برداری صورت با لیزر این است که میتوان از آن در مناطقی که استفاده از سایر روش ها خطرناک است مانند دور چشم ها میتوان به راحتی استفاده کرد.
استفاده از لیزرهای CO2 برای برداشتن خال
لیزر CO2 از لیزر های محبوب و کاربردی در دنیای زیبایی است. از این روش میتوان در مناطق حساسی مانند پشت پلک داخل بینی و گوش به راحتی استفاده کرد.
لیزر بهتر است یا جراحی
همانطور که گفتیم بهترین و موثر ترین و همچنین ایمن ترین روش از بین بردن خال های صورت استفاده از لیزر است. از لیزر میتوان برای حذف خال هایی که در گذشته به هیچ عنوان با جراحی از بین نمرفت استفاده کرد البته یک سری از خال های مشکوک نیاز به جراحی و آزمایش دارند که این موضوع کاملا وابسته به تشخیص پزشک متخصص است.
استفاده از روش های خانگی یک اشتباه بدون جبران
عده ای از افراد تمایل دارند که خال های خود را در خانه و بدون مراجعه به پزشک از بین ببرند که این کار ممکن است صدمات جبران ناپذیری به سلامت پوست و حتی بدن ما وارد کند.
در اغلب موارد این کار باعث ایجاد عفونت خواهد شد و حتی باعث تحریک خال های خوش خیم و تبدیل آن خال به یک خال بدخیم میشود.
برای سلامت خود و همچنین صرفه جوی در هزینه ها هیچ گاه این کار را در خانه انجام ندهید و با یک پزشک حاذق مشورت کنید.
مراحل درمان با لیزر
- در مرحله اول شما باید توس یک پزشک متخصص ویزیت شوید و او نوع خال و بهترین روش حذف آن را به شما توضیح دهد.
- در مرحله دوم پزشک خال را با استفاده از یک روند پزشکی بالینی خارج خواهد کرد.خال برداری صورت با لیزر یکی از روش های محبوب و پرطرفدار برای اغلب پزشکان باتجربه است.
- در مرحله آخر خال های خارج شده به آزمایشگاه فرستاده میشود تا هرگونه شبهه بابت بدخیم بودن آن ها برطرف شود و در صورت وجود مراحل درمان پیگیری شود.
مراقب های بعد از خال برداری صورت با لیزر
- مراقبت های بعد از خال برداری صورت با لیزر بسیار آسان است و کافیست تا به نکات کوچکی توجه کنید تا درمان به خوبی خاتمه یابد:
- زخم خود را به موقع شستشو دهید و مسائل بهداشتی را رعایت کنید.
- هیچگونه دستکاری انجام ندهید و اجازه دهید تا پوست خود را ترمیم کند.
- به مدت دو روز از برخورد آب به زخم خودداری کنید.
- حتما به صورت مداوم از کرم ضدآفتاب مناسب استفاده کنید.
- از فشار و ایجاد کشش در ناحیه تحت درمان خودداری کنید.
بهترین کلینیک خال برداری صورت با لیزر در مازندران
کلینیک فوق تخصصی ماهان بابل یکی از برترین کلینیک های زیبایی در استان مازندران است.
در این کلینیک که زیر نظر مستقم دکتر شیخ الاسلامی فعالیت میکند کلیه خدمات زیبایی پوست و مو با جدیدترین متدهای روز دنیا ارائه میگردد.
شما مراجعه کننده محترم میتوانید خال برداری صورت با لیزر را به صورت ویژه و تخصصی در کلینیک ماهان تجربه کنید.